24/7 bereikbaar070 – 205 54 11 Overlijden doorgeven Maak een afspraak

De stijlvolle uitvaartonderneming in Den Haag

Als uitvaartonderneming in Den Haag zijn wij verguld met onze vestiging aan de Statenlaan op Scheveningen. Een karakteristiek pand met historie, voor de stijlvolle uitvaart die uw dierbare overledene verdient. Maak kennis met ons team.

Onze uitvaartonderneming aan de Statenlaan in Den Haag

Sinds 2020 is onze uitvaartonderneming gevestigd aan de Statenlaan 78 op Scheveningen met sfeervolle rouwkamers en een koffiekamer. Met ons team van drie zeer ervaren specialisten begeleiden wij u met alle zorg en aandacht om van uw afscheid een mooie en blijvende herinnering te maken.

Het team van De Statenlaan UitvaartCentrum & UitvaartZorg

Iwan van Dongen

Ik zeg wel eens dat ik in een uitvaartwieg geboren ben. Mijn ouders hadden namelijk ook een uitvaartonderneming. Tot aan hun pensioen 7 jaar geleden. In 1991 ging ik als uitvaartverzorger aan de slag, het is me op het lijf geschreven. Van 2001 tot 2005 heb ik met genoegen mogen werken in het pand aan de Statenlaan. De heer Leendert Jol kwam toen nog geregeld over de vloer en vertelde de bijzonderheden van het pand en de geschiedenis daarvan. Hij was een boeiende verteller en wist ook veel over de geschiedenis van het uitvaartwezen in zijn algemeenheid. Later heb ik jaren onder zijn zoon Lenno gewerkt, onder andere als bedrijfsleider. Het voelt goed dat ik nu weer dagelijks werkzaam mag zijn op “De Statenlaan” en op Scheveningen, het voelt als thuiskomen.

Mieke van Bergenhenegouwen

Al 34 jaar ben ik uitvaartverzorger. In de loop van de jaren is er veel positief veranderd rondom het laatste afscheid. Ruim 34 jaar geleden werd een uitvaart mede bepaald door de uitvaartverzorger. Gelukkig is dit nu niet meer het geval. Het belangrijkst is dat de uitvaart van de overledene past bij het leven dat diegene geleefd heeft. Bij de één is dit uitbundig en bij de ander ingetogen, soms sober. Voor iedere uitvaart is een passend afscheid mogelijk.

Mensen zijn mij dankbaar voor de begeleiding die ik hen geef. Ze waarderen de tijd die ik voor ze neem en een luisterend oor. In de korte periode dat ik de nabestaanden mag begeleiden om een afscheid vorm te geven, krijg ik veel persoonlijke verhalen te horen. Daar ga ik uiterst zorgvuldig mee om. Ik ben dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat ik van hen krijg om op het meest kwetsbaarste moment in hun leven, een stukje met hen mee te mogen lopen. Wat ik bijzonder en mooi vindt aan de rasechte Scheveninger is: zeg niet dat hij of zij geboren en/of overleden is in Den Haag, dan krijg je “strafpunten”. Het is namelijk OP Scheveningen.

Tegenwoordig zijn er veel mensen die van tevoren hun afscheid regelen. Zij willen hun nabestaanden op die manier ontzorgen door hun laatste wens al met ons te bespreken.

Henk Pieters

Al op jonge leeftijd had ik een zekere nieuwsgierigheid naar de uitvaartbranche. Mijn ouders waren koster en hadden daardoor veel contact met uitvaartondernemers. Zo kon ik altijd voor en achter de schermen meekijken met de uitvaartverzorgers. In 1989 ben ik zelf in het vak begonnen. Ik vind het een eer dat ik iets kan en mag betekenen in de droevigste dagen van iemands leven. Samen met de familie een gedenkwaardige dag maken van de uitvaart waarbij we eer doen aan de wensen van de overledene.

Als uitvaartverzorger ontmoet ik veel mensen. Tijdens een afspraak om wensen te inventariseren voor later, een bespreking met een terminale zieke om de uitvaart voor te bereiden, een rouwbezoek en het bespreken en begeleiden van de uitvaart zelf. Wat ik zo mooi vind, is dat mensen ons regelmatig vragen of de rouwstoet van De Statenlaan nog even over de boulevard gaat voordat wij naar de begraafplaats of het crematorium rijden. Soms vind een familie het ook fijn als wij de bloemen van de uitvaart bijvoorbeeld bij het monument van de Scheveningse Vissersvrouw neerleggen. Dit doen wij graag en maken er dan ter herinnering een foto van.

Kennismaken?

Maak vrijblijvend kennis met Iwan, Mieke of Henk. Bij ons aan de Statenlaan, of bij u thuis. Wij helpen u graag.

Maak een persoonlijke afspraak

Stel gerust uw vraag, wij staan voor u klaar

Aanhef *

Direct contact

Uitvaartzorg is zorg met aandacht. We doen het samen, om met elkaar de laatste eer te bewijzen en van het afscheid een mooie en blijvende herinnering te maken.

070 - 205 54 11 maak een afspraak

24/7 bereikbaar070 - 205 54 11 Contact